Blog

“Тернопільелектротанс” – найкращий в Україні (відео)

“Тернопільелектротанс” – найкращий в Україні. Такі результати конкурсу проведеного у другому кварталі цього року серед підприємств міського електротранспорту. Комунальне підприємство Тернополя посіло перше місце у третій категорії. Третя категорія об’єднує підприємства до 70 тролейбусів. Це перша перемога за історію існування “Тернопільелектротрансу”. Коли оцінювали роботу підприємства, до уваги брали, найперше, безпеку та регулярність перевезення пасажирів.

Андрій Мастюх

Андрій Мастюх

Аби тернополяни змогли без проблем потрапити у будь-який куточок міста, вже о 6-й годині на лінію виїжджають тролейбуси, а повертаються в депо в 11-й вечора. Та це лише частина роботи, яка помітна для городян. Щодня у тролейбусному парку працюють люди, які лагодять, оновлюють і забезпечують роботу тролейбусів.

– Не у всіх працівників починається робочий день з 8-ї години. Є така категорія людей, які працюють з 20-ї до 8-ї години ранку. Тобто дві ночі вони працюють, а дві ночі вдома. І бригади, які здійснюють технічний огляд з 8-ї години до 20-ї. Наша робота заключається в тому, що ми мусимо бути цілодобово задіяні для обслуговування тролейбусів, бо згідно Наказу № 120 ми проводимо щоденний огляд, – розповідає начальник служби рухомого складу КП “Тернопільелектротранс” Богдан Бурий.

Працівники підприємства кажуть, свою роботу люблять і виконують її із задоволенням. Так вважає і Надія Мадрі. Скоро буде 20 років, як пані Надія працює водієм тролейбуса. Жінка розповідає, коли прийшла на роботу на підприємство, жінки-водії вже працювали.

– В 1992-му році дуже скорочення було. Моя тітка мені порадила. Вона також працює водієм тролейбуса вже 30 років і порадила сюди йти. Робота державна. Так і прийшли сюди, так і працюєм, – пригадує водій тролейбуса Надія Мадрі.

Чоловік Надії Мадрі також водій тролейбуса. У них одна машина на двох. Працюють позмінно. Навіть ввечері на кухні обговорюють спільний тролебус. Надія Мадрі каже, попри те, що вона жінка, робота дається легко. Упередженого ставлення від чоловіків-водіїв не відчуває.

Зайняте перше місце – важливе досягнення, вважає директор “Тернопільелектротрансу”. А накращим його підприємство визнали небезпідставно, каже Андрій Мастюх.

– Присуджене перше місце. Я рахую, що це заслуга і оцінка всього колективу нашого. Тому що оцінюються не робота керівника, а присутність техніки на лінії, на скільки відбувається пасажиропотік, скільки людей перевозиться, відсутність дорожніх пригод. Я рахую, що це нормальна оцінка нашого колективу, що ми рухаємося в правильному напрямку, – каже директор КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yYoD5FIOT4A&feature=plcp]

TV-4