Blog

До Дня міста Тернопіль буде з двома новими тролейбусами

КП «Тернопільелектротранс» підписало угоду на постачання двох тролейбусів чеського виробництва, які були в експлуатації. Вони мають надійти до Тернополя до Дня міста.

Як повідомив «Номер один» директор тролейбусного депо Андрій Мастюх, уже замовлено два чеських тролейбуси моделі Škoda 15Tr, які попередньо експлуатувалися на європейських дорогах. І хоча вони не нові, зазначив керівник комунального підприємства, але показали свою професійну придатність на тернопільських вулицях і заслужили на слова похвали від шоферів депо.

– До першого вересня у Тернополі заплановано запустити нову тролейбусну лінію. До цього часу маємо намір закупити як мінімум три тролейбуси. Новий тролейбус коштує близько 2 млн. грн., а той, який уже був у користуванні, –150-300 тис. грн., залежно від стану. Той тролейбус, який місто планує купити, коштує 200 тис. грн. і має хороші технічні характеристики. Працівники КП «Тернопільелектротранс» задоволені такою технікою. Новий транспорт придбано за місцеві кошти, бо гроші на купівлю транспорту з державних програм не виділяються, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.