Blog

Спорудження тролейбусної лінії на «Алясці»

У Тернополі продовжать тролейбусну лінію. Користуватися електротранспортом зможуть мешканці вулиць Володимира Великого, Леся Курбаса, Морозенка і Симоненка. Зараз тривають роботи з облаштування лінії на цих вулицях. Комунальне підприємство “Тернопільелектротранс” вже дослідило там ґрунт, виготовило проект та кошторис, і почало будівництво лінії. До кінця цього року встановлять електроопори. Директор підприємства розповідає, що за планами нова лінія запрацює вже у вересні наступного року.

Андрій Мастюх, директор КП “Тернопільелектротранс”: Зараз проводиться робота по конкурсних закупівлях контактного проводу, інших спецчастин. На початку наступного року почнемо монтувати. Думаю, що десь вже в квітні місяці ми закупимо контактний провід і як плануємо, на вересень місяць здати в есплуатацію. 

Тролейбусна лінія на сьогодні прокладена лише до кільця на вулиці Воломира Великого. Тому мешканці вулиць Симоненка, Володимира Великого, Курбаса та Морозенка користуються автобусами. За словами директора “Тернопільелектротрансу”, в цьому мікрорайоні живе близько шести відсотків усього населення Тернополя, тож прокладання тролейбусної лінії буде вигідним підприємству і стане важливим кроком в розвитку електротранспорту. Їздити тролейбусами хочуть і мешканці мікрорайону:

– Тролейбус потрібно, але я не знаю, коли він буде.. 

– Треба їх. Тут взагалі багато завжди людей. 

– А чого не треба? Великий масив. Може сполучать туди аж, до “Текстильника”, на кольцо піде чи нє, не знаю…

За проектом “Тернопільелектротрансу” тролейбуси рухатимуться в одному напрямку, об’їжджаючи мікрорайон вулицями Володимира Великого, Леся Курбаса, Морозенка і Симоненка. Наступного року підприємство планує купити ще п’ять чеських тролейбусів, які вже були в користуванні. Загалом на нову лінію випустять десять машин. Готують при підприємстві також водіїв. Вони півроку проходять тут спеціальне навчання.

Затверджених маршрутів на нову лінію ще немає, зараз над цим працюють.
Андрій Мастюх, директор КП “Тернопільелектротранс”: Вузлові точки є залізничний вокзал і автовокзал, є в нас декілька великих навчальних закладів, які знаходяться на масиві “Дружба”. Наразі ми це питання вивчаємо.
До цього питання ми ще вкінці залучимо людей, будемо проводити опитування серед громадян, жителів цього мікрорайону. Вже після цього від нас буде іти клопотання в управління транспорту і зв’язку для затвердження маршруту .

TV-4