Blog

Підвищувати вартість проїзду в тролейбусах до Нового року не будуть

У Тернополі знову перенесли розгляд питання про підвищення вартості проїзду у тролейбусах. Погодження на тариф 1,5 грн. Міністерство економіки надало ще у середині листопада. З цього часу питання «зависло» на місцевому рівні.

За попередньою інформацією, підвищення вартості проїзду мало відбутися на початку грудня. Згодом планувалося, що міська влада дасть добро на новий тариф до 15 грудня. Однак, як повідомила «Номер один» начальник відділу зв’язків з громадськістю Катерина Калуш, підвищувати тариф до кінця року міська влада наміру немає. Нову вартість перевезення, можливо, вдасться погодити у січні наступного року. До того часу, КП «Тернопільелектротранс» працюватиме збитково.

Щомісяця при тарифі 1,25 грн. підприємство втрачає 125 тис. грн. Якщо врахувати, що дозвільні документи КП отримало ще в листопаді, виходить воно не виправдано втратить близько 250 тис. грн. Плюс до цього у місто не надійде близько 300 тис. державних субвенції. За ці кошти підприємство могло б підлатати не один старенький тролейбус. За підрахунками підприємства, собівартість перевезення пасажирів у тролейбусі становить 1 грн. 58 коп. Громадські слухання з цього приводу відбулися ще в січні, були передані відповідні розрахунки у міську раду. Аби витягнути підприємство із скрути потрібна воля керманичів міста.

За метеріалами «Номер один»