Blog

Тролейбусну лінію на «Аляску» почнуть будувати 27 жовтня

Давно назріла потреба з’єднати тролейбусним маршрутом великий спальний масив Тернополя «Аляску» з іншими мікрорайонами міста. Цьогоріч керівництво міста прислухалося до потреб тамтешніх жителів та керівництва КП «Тернопільелектротранс» і дало добро на втілення цього проекту.

Уже цього року буде встановлено всі необхідні 49 залізобетонних опор, до яких кріпитимуться кронштейни. Ці роботи розпочнуться з 27 жовтня. На сьогодні на завершенні погоджувала дозвільна документація, залишилося отримати «добро» на початок робіт від «Архбудконтролю». Також цьогоріч буде оголошено тендер на закупівлю контактного дроту і спецчастин (стрілки – elektrotrans.te.ua), – повідомив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

У 2011 році має бути освоєно 860 тис. грн. Решту суми, для завершення цього проекту (орієнтовна вартість проекту становить 3,1 млн. грн.), тролейбусники сподіваються отримати в 2012 році. Тоді ж буде змонтовано контактну лінію та проведено силовий кабель з підстанції, що на вулиці Тарнавського.

Нагадаємо, що нова тролейбусна лінія проходитиме вулицями Володимира Великого, Леся Курбаса, Морозенка та Симоненка і буде продовженням маршруту №8. Орієнтовно новим маршрутом мешканці Тернополя зможуть скористатися починаючи з осені 2012 року.