Blog

Усі тролейбуси і маршрутки Тернополя до кінця року будуть обладнані GPS-навігаторами

Усі тролейбуси і маршрутки Тернополя до кінця року будуть обладнані GPS-навігаторами, запевняє влада міста. Таке нововведення не лише дисциплінує водіїв, а й повинно полегшити життя пасажирам, які точно знатимуть, що транспорт буде вчасно і довго не чекатимуть.

Поки що GPS-навігатори встановили на трьох тролейбусах 10-го та 11-го маршрутів і двох автобусах 20-го та 22-го маршрутів.

Графіки руху громадського транспорту вже встановлені майже на половині зупинок Тернополя. До кінця року, запевняє влада міста, графіки будуть усюди. Це, в першу чергу, – комфорт для пасажирів, адже тепер вони точно знатимуть, о котрій чекати маршрутку чи тролейбус. Водії ж чітко дотримуватимуться графіку, адже GPS-навігатори точно показуватимуть диспетчеру, о котрій годині і де знаходиться транспорт. За допомогою GPS-навігації планується також запобігти скупченню транспорту на одній зупинці.

Ігор Мединський, начальник управління транспорту і зв’язку Тернопільської міськради: «Я думаю, що це буде надзвичайно зручно і комфортно пасажирам, тому що коли пасажир буде бачити графік, він буде знати, що за ним слідкує не тільки водій, а ще й диспетчер, який просто не дозволить, щоб цей графік не виконувався».

Зараз у тестовому режимі використовують дві програми для спостереження за маршрутками і тролейбусами. Кожна з них відслідковує рух і автоматично фіксує порушення. Оберуть ту, кажуть у міськраді, яка буде точнішою.

Ігор Мединський, начальник управління транспорту і зв’язку Тернопільської міськради: «Сьогодні ми вже десь підійшли до того, що програму і прилади ми підвели під те, що вони вже можуть бути. На комісії, яка створена розпорядженням голови, обговорюється те, якій програмі та якому підприємцю надати перевагу. Ця комісія має засідати 10 жовтня для того, щоб уі ці питання вирішити».

Один комплект навігатора разом з встановленням вартує близько 3 тисяч гривень. Тролейбуси, а їх 54, облаштують за бюджетні гроші. А встановити GPS-навігатори на маршрутки зобов’язали перевізників. Водіїв, які не дотримуватимуться графіку, не штрафуватимуть, а от усунути на кілька днів від роботи можуть. Якщо ж порушення одним і тим самим водієм зафіксували тричі, з роботи його звільнять.

TV-4