Blog

ЛАЗ винен Тернополю два тролейбуси

Львівський автобусний завод за рішенням суду має надати Тернопільській міській раді два тролейбуси, гроші за які вже кілька років тому заплатив «Тернопільелектротранс», повідомив мер Тернополя Сергій Надал.

«Кілька років тому Тернопільська міська рада оплатила кошти за те, щоб отримати в лізинг тролейбуси. Реально була оплачена сума, яка відповідала повній вартості двох тролейбусів. Є рішення судів всіх інстанцій, яке говорить чітко, що ЛАЗ зобов’язаний ці тролейбуси передати міській раді. Є виконавче провадження по даному факту», – зазначив Сергій Надал у коментарі для ZAXID.NET 13 вересня.

Цього року, за словами мера Тернополя, цим питанням зайнялися особисто львівський міський голова Андрій Садовий та Львівська міська рада.

«Львівський автобусний завод нам їх обіцяє, але це вже півроку далі обіцянок нікуди не заходить. Ми з ними контактували, вони говорили, що все, вже тролейбуси зібрані, тільки чекають запчастин з-за кордону. Вже запчастини прийшли – ще почекайте, бо ми проводимо обкатку. Вже обкатка пройшла, а руху немає ніякого», – розповів тернопільський міський голова.

За його словами, КП «Тернопільелектротранс» заплатило ЛАЗу загалом 2,11 млн грн, що відповідає вартості двох тролейбусів.

«Якщо таке відношення є по Тернополю, можна очікувати, що таке саме ставлення буде до всіх інших бюджетів міст. Не знаю, чи будь-які міста будуть мати бажання з ними працювати», – наголосив Сергій Надал.

ZAXID.NET