Blog

Неправдивою називають поширену в Інтернеті інформацію щодо заборони експлуатації теплохода «Капітан Парій» його капітан і директор електротрансу

Тернопільському теплоходу «Капітан Парій» заборонили ходити по озеру. Документ про це з’явився на Інтернет-порталі газети «Дело». За їхньою інформацією, тернопільське судно увійшло в перелік 15 із 63 теплоходів, експлуатацію яких заборонила Держфлотінспекція України.

Минулого тижня у сюжеті телеканалу ІНТБ капітан судна Тарас Парій запевнив, що після проходження позапланової перевірки технічний стан теплоходу відповідає усім вимогам і абсолютно безпечний.

Тарас Парій, капітан судна «Капітан Парій» (22 липня 2011 року): «Якби не були ми безпечні, нас би не випустили судоходні інспекції. Ми пройшли регістр, інспекцію. Нас перевірили. Відкрили навігацію і працюємо».

Підтвердив інформацію про наявність усіх необхідних дозволів і директор комунального підприємства «Тернопільелектротранс», на балансі якого сьогодні знаходиться теплохід. Андрій Мастюх по телефону сказав, що інформація, розміщена в Інтернеті, неправдива.

Нагадаємо, що теплохід ПТ-50, в народі «малий», виготовлений у 1964 році на Бобруйському судноплавному заводі. Після того, як він вичерпав свій термін експлуатації, теплохід довго стояв без діла. Лише у 2011 році після капітального ремонту судно з новою назвою «Капітан Парій» знову вийшло в навігацію.

ІНТБ

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vjqk1aja8v4&feature=player_embedded]