Blog

У Тернополі діти перетворили тролейбус на фаєтон

На вулицях Тернополя – казкові герої. Вони з’явилися на стінах тролейбуса, який привіз у місто Літературний фестиваль для дітей «Дивокрай».

Захід одночасно проводиться у трьох містах – Львові, Тернополі та Івано-Франківську. Таку зовнішню рекламу заходу, який одночасно виконуватиме й роль екскурсійного транспорту, назвали незвичним словом – фаєтон.

Олена Мудра, координатор літературного фаєтона «Дивокрай»: «Фаєтон – це такий транспорт, у якому можна гарно проїхатись містом і дізнатись багато цікавого. Ми хотіли трішки зблизити минуле і сучасність, тому ми дали таку назву – фаєтон. І хотіли додати трішки романтики в наше буденне життя».

Рудий кіт, їжачок, жабка та море яскравих кольорів завдяки учням художньої школи прикрасили літературний фаєтон «Дивокрай». Кожен із юних митців на залізному полотні втілював свій задум. Діти кажуть: така робота навіть у спекотний день – їм у радість.

Чудернацьким тролейбус буде тільки 5 днів, поки триває фестиваль. 4 та 5 червня він безкоштовно возитиме тернополян. А потім, наче Попелюшка, знов перетвориться на звичайний екскурсійний тролейбус.

Олена Мудра, координатор літературного фаєтона «Дивокрай»: «Це буде коштувати тільки позитивних емоцій. Тролейбус буде відправлятися від зупинки «Кооперативний коледж» в напрямку масиву «Дружба». Потім по маршруту №5 біля гідропарку завертає і по 1-му маршруту прямує на «Східний». Тролейбус буде робити по 3 маршрути на день: о 13:00, 15:00 та 17:00. Ми чекаємо на своїх пасажирів».

ІНТБ

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dbghvJmF-Xc&feature=player_embedded]