Blog

Об’єднати «Аляску» має тролейбус №8

У перспективі мешканці мікрорайону «Аляска» зможуть користуватися екологічно чистим пасажирським транспортом – тролейбусами. Нині у владних коридорах активно обговорюється питання спорудження контактної мережі вулицями В. Великого, Морозенка та Симоненка, тим самим вдасться закільцювати даний мікрорайон та на повну потужність використовувати маршрут №8.

– Сьогоднішній тролейбусний маршруту №8, який має кінцеву зупинку «вул. В.Великого» (в районі церкви Св. Петра), є лише дотичним до житлового густонаселеного масиву «Аляска», відповідно є незручним для людей і збитковим для підприємства, – розповів директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх. – Але розуміємо, що цей мікрорайон потужно розростається, до того ж діючий маршрут з’єднує з Микулинецьким кладовищем та тубдиспансером тощо, тому ми вважаємо, що «Аляска» – найперспективніший проект розвитку тролейбусної мережі у найближчий час.

Наразі, щоб встановити контактну мережу на вулицях В. Великого, Морозенка та Симоненка (контактні опори на вул. В. Великого вже змонтовані), за розрахунками фахівців КП «Тернопільелектротранс» в цінах на 2001 рік потрібно 3 млн. грн.

– Це дуже перспективний район для тролейбусного депо, до того ж розширення тролейбусного маршруту №8 допомогло б місцевим жителям частково вирішити екологічні питання, адже поряд Об’їзна дорога, яка у недалекому майбутньому буде вкрай завантажена. Враховуючи те, що міська рада нещодавно прийняла програму реформування ЖКГ, у якій передбачено придбання 10 тролейбусів, що були у користуванні, ми змогли б без надзусиль з підсиленою матеріальною базою освоїти цей мікрорайон, – зазначив директор КП «Тернопільелектротранс».