Blog

Оновлену маршрутну мережу в Тернополі запровадять не раніше грудня

Оновлену маршрутну мережу громадського транспорту в Тернополі запровадять не раніше грудня – міське управління транспорту та зв’язку.

Транспортну мережу Тернополя вдосконалюють. Нещодавно в місто завезли 5 тролейбусів. Проте придбали не нові українські, а добре збережені чеські. Як повідомив в. о. начальника управління транспорту та зв’язку міської ради Степан Фронц, на нові вітчизняні місту просто не вистачає коштів. Більше того, Тернопіль ще не відсудив сплачених Львівському заводу грошей за нові тролейбуси.

Зараз у Тернополі змінюють маршрутну мережу. Враховували при цьому пропозиції самих громадян. Так кількість автобусних маршрутів з 36 скоротили до 28. Проте неприбуткові для перевізників напрямки не скасовували взагалі, а об’єднували з іншими. Таким чином громадський транспорт курсуватиме по всіх магістральних шляхах міста.

Працюють і над розвантаженням вулиць Богдана Хмельницького та Живова. Ремонт на вулиці Вояків дивізії Галичина, повідомив Степан Фронц, ще незавершений. Тому поки що розвантажують зупинку біля залізничного вокзалу.

Після затвердження нових маршрутів громадського транспорту в жовтні в Тернополі пройде конкурс серед перевізників, його умови затвердили ще минулого року. А оновлену мережу запровадять не раніше грудня.

ІНТБ

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=00vjrmNmoQU?rel=0&w=640&h=510]