Blog

У тролейбусному парку — поповнення

У тролейбусному парку — поповнення

Транспортні засоби придбані за кошти КП “ТЕТ”.

Через відсутність фінансування з державного та місцевого бюджетів та інших чинників упродовж двох років КП “Тернопільелектротранс” не мало змоги придбати нові тролейбуси. Оскільки розроблена та затверджена Тернопільською міською радою та Міністерством з питань ЖКГ України спільна програма розвитку електричного транспорту не працює, підприємством було прийнято рішення за власний кошт придбати тролейбуси. “Ми не можемо допустити, щоб через декілька років електротранспорт зник з доріг Тернополя. Попри все ми прекрасно розуміємо, що без поповнення рухомого складу ми не втримаємося на ринку перевізників, тому було прийнято рішення шукати різні шляхи оновлення тролейбусного парку”, — говорить директор КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх.

Упродовж трьох років керівництво депо вивчало різні пропозиції, моніторило ситуацію на ринку. Зваживши усі плюси та мінуси, було вирішено придбати тролейбуси в Чехії.

Минулих вихідних два тролейбуси приїхали у Тернопіль. Незабаром вони виїдуть на маршрути. Наразі потрібно зачекати, поки закінчиться процес розмитнення та оформлення відповідних документів. Транспортні засоби придбані за кошти КП “Тернопільелектротранс”. За словами Андрія Мастюха, хоча це й не нова техніка, проте вона має ряд вагомих переваг. Передусім, це їх вартість. Для прикладу, ціна не нового чеського тролейбуса тотожна заміні тягового двигуна у новому ЛАЗі.

“Перед тим, як придбати транспортні одиниці, ми перевіряли їх технічний стан, образно кажучи, стан їх “внутрішніх органів”: двигуна, ходової частини та інших комплектуючих. Потрібно зауважити, що чеські машини — основна частина машин, що експлуатуються на підприємстві, тому не буде жодних проблем із технічним обслуговуванням новоприбулих тролейбусів”, — розповідає директор КП “ТЕТ”.

Варто наголосити, що у недалекому майбутньому ще три машини із Чехії поповнять ряди тролейбусного парку.

ІНТБ

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=kqFjYYawZ00?rel=0&w=640&h=510]