Blog

У неділю тусувалися “на дроті”

У неділю тусувалися “на дроті”

Вперше в Україні в Тернополі розважалися у громадському транспорті.

Для усіх любителів креативу, незвичних людей та неординарних вчинків минулої неділі відбувся найбожевільніший в Україні арт-проект року. Цього дня вулицями Тернополя курсував незвичайний тролейбус. У ньому читали вірші та прозу, а на вікнах були розміщені картини і фотографії молодих талановитих художників та фотографів. Робив тролейбус тільки одну зупинку в центрі, кожен рейс — а їх було п’ять — тривав майже годину. Сісти у нього міг кожен бажаючий, заплативши п’ять гривень. Називався мистецький захід досить оригінально — “Арт на дроті”. Організували його літературна студія “Дзеркало” і арт-бар “Коза” за підтримки КП “Тернопільелектротранс”. Поети і прозаїки тішили слухачів веселими віршами, сумними історіями та оригінальністю читання своїх творів. Так, наприклад, Назар Саніцький свою історію читав догори ногами, висівши на поручнях тролейбуса.

“Проект “Арт на дроті” створений для того, щоб показати всім, що в Тернополі є творча молодь, яка цікавиться не тільки дискотеками, алкоголем чи іншими розвагами, але є й такі, які пишуть, малюють, роблять щось хороше для нашого міста”, — розповідає організатор проекту Оксана-Катерина Загребелюк.

У тролейбусі яблуку ніде було впасти – стільки було пасажирів. Деякі на захід приїхали здалеку. Так, львів’янин Антон Бриних вже не вперше в нашому місті: “Я досить часто беру участь у заходах, коли орендується якийсь транспортний засіб і катається по місту. Але якщо поєднати такий спеціалізований виїзд “Екскурсійного” тролейбуса з якоюсь арт-тусівкою, то це вдвічі приємніше”.

Родіон Тєрєхов приїхав до Тернополя з Москви. Відрадно, але цей молодий чоловік хоча й з невеликими труднощами, але говорить українською. “Мені дуже сподобалось ваше місто, це справді “Файне місто Тернопіль”. А ваш цей тролейбусний проект — це взагалі щось особливе”, — сказав він.

На одному заході учасників літературної студії “Дзеркало” не зупинити, вони вже обдумують, чим ще можна здивувати і зацікавити тернополян.

ІНТБ 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=uljV5FtCNsU?rel=0]