Blog

Маршрутну мережу Тернополя оновлять

Маршрутну мережу Тернополя оновлять. Востаннє зміни до цієї мережі вносили 5 років тому. Сьогодні на дороги міста щоденно виїжджають близько 50 тролейбусів та 222 автобуси.

Виконувач обов’язків начальника управління транспорту і зв’язку Тернопільської міської ради Степан Фронц каже, що їхнє відомство готується частково реформувати систему транспортних перевезень. За основу планують взяти тролейбусну мережу. Зокрема, планується закрити тролейбусні маршрути №№4 та 8, а вивільнені електромашини спрямувати на інші лінії. Особливу увагу плануються зосередити на сполученні Тернополя з навколишніми селами. Крім уже діючих за цими напрямках маршрутів, працівники управління планують запровадити нові. Для цього їм потрібно лише узгодити це питання з обласною адміністрацією.

Нереалізованим залишається також питання транспортного сполучення масиву Новий Світ з іншими мікрорайонами Тернополя. Управління транспорту та зв’язку запропонувало ввести в цій частині міста на деяких вулицях односторонній рух.

ІНТБ