Blog

У Тернополі презентували екскурсійний тролейбус

У Тернополі презентували екскурсійний тролейбус

Сьогодні в Тернополі презентували екскурсійний тролейбус. Це повністю відновлена стара чеська електромашина. Вона возитиме містом здебільшого туристів, але її зможуть замовити будь-які групи людей задля ексклюзивної подорожі Тернополем. Міський голова Роман Заставний сподівається, що новий-старий тролейбус і тернополянам, і гостям міста сподобається.

Роман Заставний, міський голова Тернополя: «Ремонт тролейбуса обійшовся в межах 60 тисяч гривень. Це враховуючи деякі декоративні елементи, які ще можна додати. Мені здається, порівнюю чи з новими тролейбусами, які вже на даний час коштують 1 мільйон 450 тисяч гривень і є серйозні проблеми з їхнім придбанням, це – вихід із даної ситуації».

Тролейбус із парковим номером «60» був у найгіршому стані, каже директор комунального підприємства «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх, а тому на лінію його вже не можна було випускати. Тож традиційно такі машини різали і здавали на металобрухт. Однак шістдесятий тролейбус відновили майже з нуля. На це пішло трохи більше одного місяця.

Андрій Мастюх, директор КП «Тернопільелектротранс»: «Там не було нічого – одна рама. Далі були підготовлені кузовні деталі, відновили основні агрегати. Це все докупи збиралося і потихеньку тролейбус ріс на очах».

Оновлений тролейбус зовні виглядає, як щойно з конвеєра: нова пофарбована обшивка, яскравий відблиск оцинкованих декорацій. А інтер’єр оздоблений дерев’яною вагонкою, сидіння обтягнуті новою шкірою.

Smile-TV